Kako se pobrinuti za svoju kožu prije zime

Kako se pobrinuti za svoju kožu prije zime

Iako nas ljeto puni energijom, bezbrižni dani puni sunca, mora ili klora naporni su za našu kožu. Stoga je važno da tijekom jeseni povedemo brigu o svojoj koži kako bismo ju pripremili na nadolazeću zimu. Skupili smo pet savjeta za obnavljanje kože nakon ljeta pomoću kojih kožu možemo ponovno učiniti lijepom i blistavom.

1. Čišćenje

Prvi korak prema svježoj i lijepoj koži je temeljito čišćenje i odčepljivanje pora. Budući da je naša koža iscrpljena od mnogih čimbenika kojima je bila izložena tijekom ljetnih mjeseci, moramo koristiti blaže proizvode koji dodatno ne opterećuju kožu. Za temeljitije čišćenje osim redovitog čišćenja kože u svoju rutinu možemo uključiti i upotrebu maski za čišćenje.

2. Piling

Kad se koža obnavlja, nastaju nove kožne stanice, a stare se skupljaju na površini kože i polako se odstranjuju. Nakon ljeta obično imamo više mrtvih stanica, što može utjecati na suh i iscrpljen izgled kože. Kako bismo ubrzali uklanjanje starih stanica, koristimo piling koji mehanički uklanja mrtve stanice dok potiče cirkulaciju krvi i ubrzava obnavljanje kože. Kad se riješimo mrtvih stanica, koža postaje propusnija i stoga je bolje hidratizirana.

3. Hidratacija i obnavljanje

Za zaštitu kože važno je da ona bude u dovoljnoj mjeri hidratizirana. Ako je koža suha, zaštitna funkcija joj je oslabljena, stoga su lakše moguće razne zaraze ili ozljede. Hidrataciju kože održavamo dovoljnim unosom tekućine u tijelo i upotrebom hidratantnih krema. Kolagen i hijaluron, sastojci kože koji za sebe vežu velike količine vode i time pružaju koži napet i blistav izgled, imaju važnu ulogu u održavanju primjerene vlažnosti. Sunčeve zrake kojima smo izloženi tijekom ljeta smanjuju količinu kolagena i hijalurona koji, uz druge vanjske čimbenike poput soli i vjetra, dodatno isušuju kožu. Kožu nakon ljeta moramo hidratizirati više kako bi bila elastična i čvrsta. 

4. Vitamini i minerali

Kako bismo temeljito obnovili i osvježili kožu, nije dovoljno da se o njoj brinemo samo izvana. Za blistavu i zdravu kožu važan je i dovoljan unos potrebnih hranjivih tvari. Dosta vitamina i minerala možemo dobiti iz uravnotežene prehrane koja sadrži mnogo povrća i voća. A za još ljepšu kožu preporučujemo vam dodatke prehrani s odabranim vitaminima i mineralima. Preporučujemo vam Merz Spezial Dragees s vitaminima i mineralima koji kožu, kosu i nokte održavaju lijepima iznutra.

5. Koža koja blista

Koža koja je dovoljno hidratizirana i nahranjena vitaminima i mineralima djelovat će svježe. Izgled kože dodatno ćemo poboljšati njegom koja uključuje sastojke koji potiču proizvodnju kolagena. Kolagen čini vašu kožu elastičnom i izglađuje bore na licu. 

Proizvodi dostupni su u ljekarnama.