Zdravlje noktiju

Zdravlje noktiju

Zdravlje noktiju mogu poremetiti vanjski čimbenici kao što su niske temperature, različite ozljede, nepravilna prehrana i premala količina vode u tijelu.

Izloženost tim utjecajima može biti uzrok suhih i krhkih noktiju, poprečnih i uzdužnih udubina i izbočenja, nenormalne boje noktiju te različitih točkica i mrlja. Osim što nam nokti mogu biti ukras imaju također zadaću da štite vrhove prstiju od ozljeda. Nokti su, kao i kosa, izgrađeni od više vrsta keratina – bjelančevina bogatih aminokiselinama.

Pretjerano lakiranje noktiju lakovima koji sadrže toluene i formaldehide te upotreba sredstava za uklanjanje laka na osnovi acetona također može osušiti nokte i prouzročiti raslojavanje.

Nokti prosječno izrastu dva do tri milimetra mjesečno. Brže rastu ljeti i tijekom trudnoće. Za lijepe nokte važna je naravno i prehrana koju možemo dopuniti dodacima prehrani.

Zašto Merz Spezial dražeje?

Merz Spezial je broj jedan u kategoriji dodataka prehrani “ljepota koja dolazi iznutra” u Njemačkoj. Proizvode razvija i testira Merz Dermatological Research Centre, Frankfurt, Njemačka. Proizvodi moraju proći strogu kontrolu kvalitete koja potvrđuje izuzetnu kvalitetu proizvoda.

Proizvodi Merz Spezial temelji se na znanstvenoj formuli MTS. To je sustav mikrotargetiranja koji učinkovito prenosi hranjive tvari u kapilare i do ciljnih mjesta te pomaže vašem tijelu funkcionirati najbolje što može.

  • aktivira i širi kapilare
  • energizira protok hranjivih tvari
  • štiti i stabilizira stijenke kapilara

Merz Spezial dražeje sadrži sastojke koji su nužni za zdrave i čvrste nokte:

  • biotin, folna kiselina i vitamini skupine B potrebni su za stvaranje krvi, a korijen nokta opskrbljuju hranjivim tvarima
  • biotin i cink doprinose održavanju normalnih noktiju
  • cink potiče proizvodnju stanica, rast tkiva i obnavlja ozlijeđena tkiva

Proizvodi dostupni su u ljekarnama.