Ispadanje kose nekoliko mjeseci nakon porođaja

Većina novih mama primjećuje osjetno ispadanje kose nekoliko mjeseci nakon porođaja. Uobičajeni gubitak kose koji se u trudnoći zaustavlja može se dogoditi odjednom.

Žene prosječno dnevno izgube po 100 vlasi od ukupno 100.000 folikula kose. Međutim, nakon porođaja možda ćete zaključiti da ih gubite puno više. Ta pojava poznata je kao poslijeporođajno ispadanje kose i posve je normalna i privremena. Nastaje zbog sniženja razine estrogena i zbog činjenice da je normalno ispadanje kose (u tzv. telogenoj fazi) tijekom trudnoće bilo u fazi mirovanja.

Nježno oblikovanje frizure

Izbjegavajte frizure koje povlače ili opterećuju kosu kao što su pletenice ili uvojci. Ako upotrebljavajte sušilo za kosu, namjestite ga na hladno i izbjegavajte češljanje mokre kose jer je u tom stanju sklonija pucanju. Malo više pažnje tijekom rutinskog oblikovanja frizure može napraviti čudo!

Hranjenje iznutra

Jedite puno voća i povrća bogatog vitaminima, flavonoidima i antioksidantima koji će nahraniti folikule vaše kose i ubrzati rast. Dodaci prehrani kao što su kapsule Merz Spezial Hair u odgovarajućoj dozi jačaju zdravlje kose i povećavaju njezin volumen.

Obuzdajte stres

Nedostatak sna i emocionalna skrb za vaše dijete uzrokuju puno stresa, što svakako može pogoršati stanje poslijeporođajnog ispadanja kose. Možda nemate vremena za svakodnevnu meditativnu jogu, ali svejedno možete pogledati nekoliko vodiča na Youtubeu za izvođenje tehnika trbušnog disanja, a to možete prakticirati bilo kada – čak i za vrijeme dojenja!

Proizvodi dostupni su u ljekarnama.