7 ljetnih tajni za lijepu kožu

7 ljetnih tajni za lijepu kožu

Tko ne želi svježu i na dodir meku kožu? Istini za volju, koža je ljeti češće suha, pretjerano preplanula i nadražena. A nedovoljno njegovano lice ne šteti samo izgledu već može svjedočiti i o tome da se prema svojoj koži odnosimo nemarno, a prema zdravlju i vlastitoj dobrobiti nepouzdano. A za sjajnu i izgledom zdravu kožu trebamo samo nekoliko jednostavnih mjera. Zanima li vas kojih? Otkrijte 7 ljetnih tajni za lijepu kožu!

1. Recite ne sunčanju!

Ljetno sunce puni nam dušu, grije kosti i hrani nas vitaminom D. No, ne smijemo zaboraviti da izlaganje suncu nije potpuno zdravo za kožu, oči i kosu. Stručnjaci već dugi niz godina upozoravaju da zdrava preplanulost ne postoji, da su UV-zrake kancerogene te da su sunčanje i upotreba solarija opasni za kožu i zdravlje jednako kao i duhanski dim ili azbest.

Stoga nas dermatolozi svake godine upozoravaju na sunčanje, pozivajući nas da u jesen uđemo s jednako svježim tenom kao što smo se oprostili od zime. Ali ne samo zbog zdravlja. Koža izložena suncu također je veliki estetski izazov jer kožu isušuje, oduzima joj prirodni sjaj, a pod njegovim utjecajem koža ružno stari. A to dame ne žele, zar ne?

2. Iznutra prema van

Ljepota kože, kose i noktiju može nas očarati izvana, ali samo ako je unutra svjesno njegujemo svim potrebnim hranjivim tvarima i mineralima. Kako ćemo to učiniti? Dovoljnim unosom vode te zdravom, uravnoteženom i redovitom prehranom, a sve to je važno za opće zdravlje organizma.

Za zdrav i elastičan izgled kože, što sporije opadanje razine kolagena i zaštitu od slobodnih radikala koji uzrokuju starenje kože neophodne su primjerene količine vitamina A, B2 i C te cinka, biotina i niacina. Ako niste sigurni uzimate li ih dovoljno zdravom i redovitom prehranom, oslonite se na kvalitetne dodatke prehrani pomoću kojih možete kontrolirati unos esencijalnih hranjivih tvari koje potiču prirodno obnavljanje kože.

3. Manje je više

Neke drevne narodne mudrosti aktualne su i opravdane i u modernim vremenima. Jedna od takvih jamačno je povezana s izrekom „manje je više“. U svoje tijelo unosite manje kalorija, jedite manje, ali redovito i uravnoteženo. Manji unos kalorija bez sumnje ugodno stimulira i pomlađuje organizam. Ali i kožu.

4. Dobar san vrijedi zlata

U svakodnevnoj žurbi često zapostavljamo san koji nam je nužan za regeneraciju cijelog organizma i duha. Potrebe za spavanjem inače su vrlo individualne, ali uvijek bismo se trebali probuditi odmorni i puni energije. Budite li se takvi? Vjerojatno ne. Stoga si tijekom slobodnih dana priuštite „beauty sleep“. Koža lica svaki put će vam iskreno zahvaliti na kvalitetnom snu!

5. Tijelo voli kretanje

Ako mu priuštite redovitu i dovoljno intenzivnu fizičku aktivnost, tijelo će vas bez sumnje nagraditi dobrim zdravljem i psihofizičkom kondicijom. Preznojena koža kretanjem će izlučiti toksine, dobro se napojiti krvlju i zasjati svojim punim sjajem.

6. Jeste li dobro?

Razapeti ste između posla, obitelji, dužnosti i ostalih obveza – život na „autopilotu“ ne dopušta vam unutarnji mir i zadovoljstvo. Odgovor na pitanje: „Jeste li dobro“ skriva se tek u zaustavljanju. Zaustavljate li se i opuštate dovoljno često? Ne? Onda si već danas priuštite trčanje, kavu s prijateljicom, šetnju uz potok ili bilo što što vas opušta. Osim dobrobiti i zdravlja, stanje naše kože također je pokazatelj koliko nam zaista dobro ide.

7. Ogledalce, ogledalce na zidu, kaži mi!

Svakodnevna i cjelovita njega lica te vrata djeluje blagotvorno na kožu. Koliko je blagotvorna, saznajte nakon svake večernje njege. Koristite kvalitetne proizvode koji kožu stimuliraju, hlade i omekšavaju, dubinski je vlaže i štite od slobodnih radikala te je opskrbljuju svime što joj pruža elastičnost. Ako u to niste uvjereni, samo se pogledajte u ogledalo nakon kvalitetne večernje njege. Ono će vam vjerojatno reći: „Lijepa si!

Proizvodi dostupni su u ljekarnama.