Riješite se masne kose

Zar se i vi pitate kako pobijediti masnu kosu? Je li vaša kosa masna već dan nakon pranja iako ste isprobali sve šampone koji obećavaju kraj svakodnevnog pranja kose?

Zar se i vi pitate kako pobijediti masnu kosu? Je li vaša kosa masna već dan nakon pranja iako ste isprobali sve šampone koji obećavaju kraj svakodnevnog pranja kose? Poznajemo taj neugodni osjećaj! Stoga smo za vas pripremili nekoliko savjeta koji će vam pomoći shvatiti zašto samo šampon i regenerator neće biti dovoljni da biste se riješili te neugodnosti i kako se nositi s njom.


Zašto se vaša kosa brzo masti?

Genetika ima najveći utjecaj na kosu. Odgovorna je za strukturu, boju i duljinu kose. Na mašćenje kose utječu i hormonske promjene, stres, neki lijekovi, prečesto češljanje, neprestano dodirivanje vlasišta, pogrešan odabir šampona i njega vlasišta.

Najveći uzrok masne kose je prečesto pranje kose. Žlijezde u folikulima proizvode sebum, masnu tvar koja je „kriva“ za to što se vaša kosa masti. Zadatak sebuma je zaštititi vlasište od isušivanja. Pretjerano pranje narušava prirodnu ravnotežu vašeg vlasišta i prisiljava ga da nadoknadi gubitak tih masnoća, što se očituje u vidu masne kose.

Najveći uzrok masne kose je prečesto pranje kose.

Kako izbjeći prekomjerno mašćenje kose?

1. Izbjegavajte svakodnevno pranje kose

Stručnjaci ne preporučuju prečesto pranje kose, posebno ne s previše šampona, jer to vašoj kosi mnogo više šteti nego koristi. Gruba i kovrčava kosa usporava širenje sebuma, što znači da je dovoljno prati kosu samo jednom tjedno. Ako imate ravnu i glatku kosu, trebali biste je prati više puta.

2. Upotrebljavajte prirodne šampone bez parfema

Većina šampona na tržištu sadrži tvari koje ubrzavaju lučenje sebuma na vlasištu. Stoga pri pranju kose koristite što manju količinu šampona. Balzam utječe na mašćenje kose samo ako ga pogrešno upotrebljavamo. Naime, ni u kojem slučaju ne smijete ga nanositi na vlasište, koristite ga samo na vrhovima i duž kose.

3. Pravilna prehrana

Na zdravlje vaše kose značajno utječe i vaša prehrana. Pobrinite se da prehranom unesete u tijelo sve potrebne vitamine i minerale za zdravu i jaku kosu.

Ako imate masnu kosu, najvjerojatnije vam nedostaje vitamin B2, koji možete unositi s govedinom, peradi, jajima, jogurtom i punomasnim mlijekom, prokulicama i orašastim plodovima. Cink, koji se nalazi u morskoj hrani, janjetini, telećoj jetri, pečenoj govedini, svinjetini, sjemenkama bundeve i suncokreta, soji i leći, također je važan u održavanju zdrave kose.

Međutim, budući da znamo da je sve potrebne minerale i vitamine za jaku te zdravu kosu teško osigurati samo prehranom, olakšali smo vam posao. Merz Spezial Hair kapsule sadrže pažljivo odabranu kombinaciju od 15 vitamina, minerala, biljnih ekstrakata i aminokiselina koji će se pobrinuti za sjajnu i jaku kosu. Sastojci poput L-cisteina, ekstrakta zelenog čaja i biotina potaknut će u roku od tri mjeseca rast kose, folikula i korijena te vratiti sjaj vašoj kosi. Oprostite se od masne i nezdrave kose!

 

Proizvodi dostupni su u ljekarnama.