Kako izgledati čudesno i bez šminke!

Kako izgledati čudesno i bez šminke!

Činjenica je da se većinu vremena žene ne sređuju same za sebe – to definitivno potvrđuje trenutna situacija. Otkako smo kod kuće, u udobnim smo trenerkama, bez frizure i bez šminke. Rijetko koja svako jutro ustane i provede pola sata pred ogledalom kako bi nanijela puder, rumenilo, sjenilo, maskaru i ruž za usne. Zašto, ako nas ionako nitko ne vidi? Čemu?

Ako smo iskrene same sa sobom, sada je vrijeme da priznamo da smo se počele oslanjati na šminku. Ako radi posla do kasno u noć ne spavamo dovoljno, ujutro na podočnjake nanesemo korektor. Ako smo umorne i posljedično blijede, posežemo za rumenilom. To, s jedne strane, nije ništa loše, ali s druge, znači da se većina nas ne osjeća dovoljno dobro bez šminke. A to ne bi trebao biti slučaj.

Ovo je razdoblje stoga idealna prilika da se naučimo ponovo osjećati ženstveno i samouvjereno u svojoj koži čak i kad ne nosimo šminku. To ne znači da se moramo u potpunosti zapustiti – uz upute u nastavku možemo se pobrinuti za lijepu, blistavu kožu i uredan izgled i bez šminke!

Stalna hidratacija

Svi smo čuli frazu “Pijte dovoljno vode” toliko puta da zvuči kao slomljena ploča. No, jeste li poslušali taj savjet i zapravo počeli piti više vode?

Voda je ključna za zdravlje i dobrobit, jer uklanja toksine iz naših organa, pomaže joj da nosi hranjive tvari i poboljšava elastičnost kože. Bez vode koža brzo postaje suha i beživotna – preporuča se piti barem dvije litre dnevno, a nakon nekoliko tjedana stalne hidratacije, naša će koža postati čišća i blistavija.

Jedite zdravo

Vodite računa o zdravoj prehrani bogatoj voćem i povrćem i pokušajte posjetiti svoj hladnjak što je manje moguće u nadi da ćete pronaći neke ukusne zalogaje. Ako se ne možete oduprijeti slatkim grijesima, jednostavno ih ne kupujte kada posjetite trgovinu – ako ih nemate na svojim policama, teško ćete ih pojesti.

Naspavajte se

Pobrinite se za dobrih 8 sati sna – na taj način ćete izbjeći podočnjake i umornu kožu. Adekvatna količina sna omogućava odmor za vaše tijelo kao i za vašu kožu.

Uredite obrve

Svaki dobar vizažist potvrdit će da su oblikovane obrve osnova dobrog make-upa. Baš kao što su njegovane obrve jedan od najvažnijih dijelova lica (bez obzira nosite li šminku ili ne), isto tako neuredne ili pogrešno oblikovane obrve mogu pokvariti i najljepši obraz.
Za oblikovanje obrva ne trebate ništa drugo osim kvalitetnih pinceta – oblik obrva trebao bi odgovarati vašim konturama i obliku lica.

Njegujte svoju kožu

Lijepa i njegovana koža je ona koja osigurava da izgledate fantastično čak i bez malo šminke. Uvijek temeljito očistite i navlažite kožu, odabirući proizvode koji odgovaraju vašem tipu kože i daju vidljive rezultate.

Umjesto šminke, nanesite hranjivi balzam za usne

Da biste se malo prevarili, na usne nanesite obojeni balzam za usne, koji će ih navlažiti i nahraniti te učiniti mekanima i sočnima. Ako su vam usne suhe i ispucale, koristite balzam koji sadrži shea maslac ili ulje jojobe.

Nemojte zanemariti kosu

U vrijeme kad smo kod kuće i osim obitelji i kućnih ljubimaca nitko nas ne vidi (osim hitnog posjeta trgovini), većina nas u nedogled odgađa pranje kose – pogotovo one koje imaju dugu kosu. Svakako perite kosu barem jednom do dva puta tjedno i uredite frizuru – čak i ako to radite samo za svoje oči. S urednom i mirisnom kosom odmah ćete se osjećati bolje!

Prihvatite sebe takve kakve jeste

Nema puno sretnih žena koje imaju savršenu kožu, duge trepavice i pune usne – svaka od nas ima “mane” na licu koje želi sakriti i naglasiti što joj se sviđa. Ali na kraju dana šminka je samo šminka – ona ne smije odlučivati kako se osjećamo u svojoj koži.

Ne smije nas uvjeriti da nismo dovoljno lijepe bez nje. Jer činjenica je da istinska ljepota dolazi iznutra – i niti jedna šminka na ovom svijetu ne može nam je dati. Stoga iskoristite ovo vrijeme kao priliku da shvatite kako ste i bez šminke lijepe baš takve kakve jeste.

Sara Papler Dvornik,  dipl. kozmetolog  

Proizvodi dostupni su u ljekarnama.